Skip to main content

Over ons

Bij DCM EMBA Metering & Control NV streven we ernaar om onze klanten steeds nieuwe activiteiten en vernieuwende technologieën en producten aan te bieden. We geven vorm aan de verdere groei van de onderneming met een duidelijke langetermijnvisie. 

Maar hoe is DCM EMBA Metering & Control NV nu juist tot stand gekomen? Hieronder een kleine uiteenzetting van onze geschiedenis.

DCM NV

 • 1933: oprichting door Dhr. De Craene en Dhr. Marsily van "DCM nv" te Antwerpen als toeleverancier voor de automotive- en petroleumsector. DCM is de afkorting van "Etablissementen De Craene en Marsily nv". 
 • 1987: acquisitie door Finco nv. Inmiddels werd er ook een vestiging geopend in Nederland.
 • 1989: overname van "F.A. Sening’" in België, een dochteronderneming van de gelijknamige tankwagenappendage-fabrikant in Duitsland. Wegens ruimtegebrek verhuist DCM naar Waarloos (huidige locatie) waar er voldoende ruimte is voor de bouw van garages en werkplaatsen voor de tankwagenafdeling.

EMBA TECHNIEK BV

 • 1930: oprichting van "Emba Techniek bv" onder de naam "Arnold I. van den Bergh’s Handelmaatschappij" als technisch handelsbedrijf van de "NV Emba", een bekend Rotterdams bedrijf uit de emballage- en houthandelsindustrie.
 • 1951: wegens de aanzienlijke groei van de handelsactiviteiten worden de import- en handelsactiviteiten gescheiden van de fabricageafdeling. De activieiten worden voortgezet onder de naam "NV Emba Agenturen".
 • 1970: omwille van de vele technische activiteiten van het bedrijf wordt de bedrijfsnaam verandert in "Emba Techniek bv" . Het bedrijf verhuist van Rotterdam-Noord naar een grotere vestiging in Rotterdam-Zuid. Er komen ook nieuwe vestigingen in Duitsland en België.
 • 1986: "Emba Techniek bv" wordt verkocht aan de investeringsmaatschappij Geveke Groep. Het bedrijf verhuist naar een nieuw pand in Dordrecht.

DCM EMBA (Metering & Control NV)

 • 2000: Finco koopt de aandelen van "Emba Techniek bv". Door de synergie tussen beide bedrijven word "DCM EMBA" een sterk Benelux-gericht bedrijf om klanten nog efficiënter en met meer toegevoegde waarde van dienst te zijn.
 • 2007: Paul Bogaers wordt eigenaar van "DCM EMBA" middels een Management buy-out. De Beneluxering krijgt verder vorm en de belangrijkste pijlers van het bedrijf worden nog verder geprofessionaliseerd.
 • 2009 : de activiteiten van DCM EMBA in de terminal, depot en tank truck branche worden gecentraliseerd in Waarloos.
 • 2012: oprichting van de nieuwe gecentraliseerde vennootschap "DCM EMBA Metering & Control NV".
Web_Geschiedenis1.1
De totstandkoming van DCM EMBA Metering & Control NV

Web_Geschiedenis1.101

Web_Geschiedenis1.11 
Merci. Nous traitons votre demande au plus vite.
An unrecoverable error occurred.
Le traitement est en cours. Veuillez patienter.

Vous avez une question ou remarque après votre visite au site Web ? N’hésitez pas à nous contacter via le formulaire de contact ci-dessous.
Vous trouverez d’autres possibilités de contact et coordonnées sur notre page de contact.
 

Om u snel te kunnen antwoorden vragen we u volgende informatie aan te geven

Veuillez remplir correctement tous les champs obligatoires.

Bulletin d’informations DCM EMBA

Vous souhaitez être tenu informé de nos (dernières) activités ? Inscrivez-vous à notre bulletin d'informations.
Nous ne vous submergerons jamais de spams. Le bulletin d'informations paraît trimestriellement. Vous pouvez vous désabonner à tout moment.

Merci. Nous traitons votre demande au plus vite.
An unrecoverable error occurred.
Le traitement est en cours. Veuillez patienter.
@
Nous ne partagerons jamais votre adresse e-mail avec un tiers.
Gelieve alle verplichte velden correct op te geven.

Partagez-nous sur les réseaux sociaux

Vous trouvez cette page intéressante (pour d’autres) ? Partagez cette page via vos propres réseaux sociaux. Utilisez pour cela les boutons ci-dessous.